Meny

Houthi-opprørere arrangerte storstilt markering i Jemen

Mandag markerte Houthi-opprørere og deres støttespillere at det er over tre år siden de tok kontroll over store deler av landet. Foto: Hani Mohammed/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Timer etter Houthi-opprørere avfyrte raketter mot Saudi-Arabias hovedstad Riyadh, tok hundre tusener av deres støttespillere til gatene i hovedstaden i Jemen. 

Hundretusener av Houthi-opprørere og deres støttespillere var mandag samlet i Sabaeen Square i Jemens hovedstad Sana. Opprørerne markerte at det er over tre år siden de inntok makten i store deler av Jemen, inkludert hovedstaden. Den 26. mars 2015 gikk en USA-støttet koalisjon frontet av Saudi-Arabia til krig mot Houthi-bevegelsen i Jemen.

Markeringen mandag skjedde bare timer etter at opprørerne skal ha avfyrt sju missiler mot Saudi-Arabias hovedstad Riyadh. Missilene skal ifølge Saudi-Arabia ha blitt skutt ned før de detonerte.

– Menneskene dere ser på gatene her i dag, er den virkelige stemmen til folket i Jemen. Hva gjelder rakettene. De er en beskjed fra hæren vår til våre fiender, sa en av opprørslederne, Ibtisam al-Mutawakkil, til AFP.

Under markeringen ble det også spilt av en tale fra lederen av den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, Hassan Nasrallah. I talen lovpriset Nasrallah utholdenheten til jemenittene.

Rundt 10.000 jemenitter har mistet livet i krigen med den saudiledede koalisjonen, og om lag 53.000 er blitt skadd. Millioner av mennesker er drevet på flukt, og over 20 millioner er avhengige av nødhjelp.

(©NTB)

Populært