Houthi-opprørere arrangerte storstilt markering i Jemen 

Mandag markerte Houthi-opprørere og deres støttespillere at det er over tre år siden de tok kontroll over store deler av landet. Foto: Hani Mohammed/ AP/ NTB scanpix
Mandag markerte Houthi-opprørere og deres støttespillere at det er over tre år siden de tok kontroll over store deler av landet. Foto: Hani Mohammed/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Timer etter Houthi-opprørere avfyrte raketter mot Saudi-Arabias hovedstad Riyadh, tok hundre tusener av deres støttespillere til gatene i hovedstaden i Jemen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundretusener av Houthi-opprørere og deres støttespillere var mandag samlet i Sabaeen Square i Jemens hovedstad Sana. Opprørerne markerte at det er over tre år siden de inntok makten i store deler av Jemen, inkludert hovedstaden. Den 26. mars 2015 gikk en USA-støttet koalisjon frontet av Saudi-Arabia til krig mot Houthi-bevegelsen i Jemen.

Markeringen mandag skjedde bare timer etter at opprørerne skal ha avfyrt sju missiler mot Saudi-Arabias hovedstad Riyadh. Missilene skal ifølge Saudi-Arabia ha blitt skutt ned før de detonerte.

– Menneskene dere ser på gatene her i dag, er den virkelige stemmen til folket i Jemen. Hva gjelder rakettene. De er en beskjed fra hæren vår til våre fiender, sa en av opprørslederne, Ibtisam al-Mutawakkil, til AFP.

Under markeringen ble det også spilt av en tale fra lederen av den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen, Hassan Nasrallah. I talen lovpriset Nasrallah utholdenheten til jemenittene.

Rundt 10.000 jemenitter har mistet livet i krigen med den saudiledede koalisjonen, og om lag 53.000 er blitt skadd. Millioner av mennesker er drevet på flukt, og over 20 millioner er avhengige av nødhjelp.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden