Meny

Elleve dissidenter fengslet i Etiopia – flere for andre gang på kort tid

Elleve bloggere, journalister og politikere er arrestert av politiet i Etiopia. Politiet fikk til aksjon mens de feiret det ferske fengselsamnestiet i landet. 

Arrestasjonene skjedde under en feiring av løslatelsen av politiske fanger i Etiopia søndag. I januar ga tidligere statsminister Hailemariam Desalegn et generelt fengselsamnesti.

Flere av de elleve som ble arrestert, deriblant journalist Eskinder Nega og opposisjonspolitiker Andualem Arage, var nettopp blitt benådet som følge av det nye fengselsamnestiet.

De elleve er anklaget for å ha samlet seg uten nødvendig tillatelse. Politiet hevder videre at gruppen var i besittelse av et utdatert etiopisk flagg. Det gamle flagget er mer populært blant folket enn regjeringspartiet Ethiopian People's Revolutionary Democratic Front (EPRDF) sitt flagg.

I forrige måned gikk Hailemariam Desalegn av som statsminister i Etiopia. Fengselsamnestiet var noen av det siste han gjorde som statsminister. Under amnestiet har tusenvis av fanger blitt løslatt i Etiopia.

Etter Desalegns avgang har styresmaktene i landet innført unntakstilstand og satt til side grunnloven. Unntakstilstanden er blitt fordømt av Etiopias vestlige allierte.

(©NTB)

Populært