Solberg til antikorrupsjonsforum i Paris 

Statsminister Erna Solberg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alle former for korrupsjon må bekjempes hvis verden skal nå FNs bærekraftmål, advarer statsminister Erna Solberg (H). 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solberg er tirsdag på besøk i Paris, der hun skal delta på et globalt antikorrupsjonsforum i regi av Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

I forkant av konferansen framhever Solberg sammenhengen mellom antikorrupsjonsarbeid og innsatsen for å nå FNs bærekraftmål.

– Vi kan bare nå bærekraftmålene dersom alle tar ansvar og iverksetter tiltak for at utviklingsland selv kan finansiere egen velferd. For å klare det må vi bekjempe alle former for korrupsjon, sier Solberg.

Dette gjelder ikke minst storskalakorrupsjon på høyt nivå, mener hun.

– Korrupsjon har dyptgripende og destruktive konsekvenser, ikke bare for økonomisk, sosial og politisk utvikling, men også for vår sikkerhet, sier Solberg.

Hun mener det trengs en global allianse mellom politikere, myndigheter, private selskaper, sivilsamfunn og internasjonale organisasjoner for å få bukt med problemene.

– Ulovlig kapitalflyt suger ressurser ut av land som sårt trenger dem for å bygge fredelige, rettferdige og inkluderende samfunn, sier Solberg.

Solberg er én av hovedtalerne på konferansen sammen med blant andre OECDs generalsekretær Angel Gurría, EU-kommisjonens visepresident Frans Timmermans og Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært