Frankrike: Både terroristen og hans kjæreste var kjent som radikaliserte

To pensjonister, en butikkansatt og en politimann ble ofrene for angrepene i Carcassonne og Trèbes i Sør-Frankrike fredag. Både gjerningsmannen og hans kjæreste var kjent som radikaliserte. Foto: Jean-Paul Bonincontro/ Ap/ NTB scanpix
To pensjonister, en butikkansatt og en politimann ble ofrene for angrepene i Carcassonne og Trèbes i Sør-Frankrike fredag. Både gjerningsmannen og hans kjæreste var kjent som radikaliserte. Foto: Jean-Paul Bonincontro/ Ap/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både gjerningsmannen bak angrepene i Frankrike, og hans pågrepne kjæreste var kjent for politiet som radikalisert, ifølge en fransk rettsembetsmann. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjerningsmannen bak terrorangrepet i Frankrike fredag, Radouane Lakdim, har vært i politiets søkelys grunnet narkotika, og fra 2014 sto han også på myndighetenes såkalte «Fiche S»-liste. Listen er et register over personer mistenkt for å være farlig radikalisert, men som ennå ikke har begått terrorhandlinger.

Terroristens kjæreste, en 18 år gammel kvinne, er mandag fremdeles i politiets varetekt. Kvinnen skal i likhet med Lakdim være kjent som radikalisert av politiet, opplyser en anonym tjenestemann mandag. I tillegg har politiet anholdt en 17 år gammel venn av terroristen.

En 17-åring som betegnes som enn venn av Lakdim er også pågrepet av politiet.

To pensjonister, en butikkansatt og en politimann ble ofrene for angrepene i Carcassonne og Trèbes i Sør-Frankrike. Etter en tre timers lang gisselsituasjon ble Lakdim selv drept da politiet stormet supermarkedet.