Egypterne går til stemmeurnene

Mandag startet presidentvalget i Egypt. Det er på forhånd gitt at landets sittende president, Abdel-Fattah el-Sissi, vil vinne valget. Foto: Charles Platiau/ AP/ NTB scanpix
Mandag startet presidentvalget i Egypt. Det er på forhånd gitt at landets sittende president, Abdel-Fattah el-Sissi, vil vinne valget. Foto: Charles Platiau/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mandag startet presidentvalget i Egypt. Det er på forhånd gitt at president Abdel-Fattah el-Sissi vil vinne, spenningen er knyttet til hvor mange som stemmer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag morgen startet presidentvalget i Egypt, som vil vare i tre dager. Egypt har nær 60 millioner stemmeberettigede borgere. Det regnes som gitt at landets sittende president, Abdel-Fattah el-Sissi, vinner valget. Ifølge nyhetsbyrået AP håper myndighetene at det vil bli avgitt nok stemmer til å gi valget et skinn av legitimitet.

President el-Sissi sin eneste motstander i valget er den lite kjente politikeren Moussa Mustafa Moussa, som meldte sitt kandidatur i siste liten. Moussa skal ha meldt seg på utelukkende for å la myndighetene slippe å arrangere et valg med bare én kandidat.

Tidligere i år meldte flere kandidater seg på i valgkampen, men de er alle blitt arrestert eller truet til å trekke seg. Moussa har ikke utfordret president el-Sissi på noen politiske områder, og el-Sissi på sin side har ikke nevnt sin motstander offentlig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden