Sør-Korea har landet revidert handelsavtale med USA

Sør-Korea har landet en revidert handelsavtale med USA. Avtalen legger begrensninger på landets eksport til USA, men i bytte slipper de å betale økt toll på stål. Foto: Pablo Martinez Monsivais/ AP/ NTB scanpix
Sør-Korea har landet en revidert handelsavtale med USA. Avtalen legger begrensninger på landets eksport til USA, men i bytte slipper de å betale økt toll på stål. Foto: Pablo Martinez Monsivais/ AP/ NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sør-Korea godtar et kutt på 30 prosent i ståleksport til USA samt utvidede tollsatser på sine lastebiler, for å sikre en ny handelsavtale med landet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juli i fjor varslet Trump-administrasjonen at den ønsker å reforhandle handelsavtalen mellom USA og Sør-Korea, og forrige uke høynet administrasjonen tollen på stålimport fra flere land i Asia, deriblant Kina.

Mandag melder myndighetene i Sør-Korea at de har kommet til en enighet med USA om prinsippene i en revidert handelsavtale og stålimport mellom landene. Sør-Korea, som er sterkt avhengig av handel med USA, har gått med på å åpne sin bilindustri for amerikanske produsenter, samtidig som de aksepterer en 20-års utvidelse av tollen på sørkoreanske lastebiler.

Når det gjelder stål har landet aksepter en årlig eksportkvote til USA på 2,68 millioner tonn – noe som tilsvarer 70 prosent av den gjennomsnittlige eksporten til USA de siste tre årene.

I bytte vil ikke landet bli rammet av USAs nye tollsatser på stål.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden