Regjeringen i Malaysia foreslår fengselsstraff for falske nyheter

Regjeringen i Malaysia har fremmet et nytt lovforslag som kan straffe produksjon av falske nyheter med opptil ti år i fengsel. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nye lovforslaget til den malaysiske regjeringen gjør produksjon av falske nyheter ulovlig i landet. Etter at lovforslaget ble kjent, frykter kritikerne av regjeringen at loven kan bli et verktøy for å kneble dissenter i forkant av valget i august.

Malaysias statsminister, Najib Razak, er mistenkt for å være involvert i en korrupsjonsskandale som involverer statlige fond. Kritikerne ser for seg at loven vil bli brukt til å kriminalisere rapporter og meldinger som tar for seg dette og andre klanderverdige forhold i regjeringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden