Asia-børsene fortsetter nedgangen

Børsene i Asia fortsetter nedgangen i frykt for en gryende handelskrig mellom USA og Kina. Illustrasjonsfoto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
Børsene i Asia fortsetter nedgangen i frykt for en gryende handelskrig mellom USA og Kina. Illustrasjonsfoto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Børsene i Asia fortsetter nedgangen i frykt for handelskrig etter USAs president Donald Trumps forslag om straffetoll på kinesiske varer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da børsen i Hongkong åpnet mandag var Hang Seng-indeksen ned 0,3 prosent. I Tokyo falt Nikkei-indeksen 0,4 prosent, og i Kina falt Shanghai-børsen over 1 prosent.

Dermed fortsetter trenden som førte til at børsene i Asia fredag stupte dramatisk i frykt for full handelskrig.

USA har fortsatt den harde linjen gjennom helgen. Søndag sa den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin at president Donald Trump ikke er redd for å gjennomføre sitt forslag om 60 milliarder dollar i straffetoll på kinesiske varer.

– Vi kommer til å innføre tollen. Vi jobber med det nå, sa Steven Mnuchin på TV-programmet Fox News Sunday.

Kinesiske myndigheter sier heller ikke de er redd for en handelskrig med USA, og truer selv å innføre en toll på 3 milliarder dollar på amerikanske varer.

Munchin la til søndag at USA fremdeles har håp om å inngå en avtale med Kina, men at USA ikke vil trekke seg fra konflikten dersom landene ikke klarer å komme i mål med en avtale.