Asia-børsene fortsetter nedgangen

Børsene i Asia fortsetter nedgangen i frykt for en gryende handelskrig mellom USA og Kina. Illustrasjonsfoto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
Børsene i Asia fortsetter nedgangen i frykt for en gryende handelskrig mellom USA og Kina. Illustrasjonsfoto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Børsene i Asia fortsetter nedgangen i frykt for handelskrig etter USAs president Donald Trumps forslag om straffetoll på kinesiske varer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da børsen i Hongkong åpnet mandag var Hang Seng-indeksen ned 0,3 prosent. I Tokyo falt Nikkei-indeksen 0,4 prosent, og i Kina falt Shanghai-børsen over 1 prosent.

Dermed fortsetter trenden som førte til at børsene i Asia fredag stupte dramatisk i frykt for full handelskrig.

USA har fortsatt den harde linjen gjennom helgen. Søndag sa den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin at president Donald Trump ikke er redd for å gjennomføre sitt forslag om 60 milliarder dollar i straffetoll på kinesiske varer.

– Vi kommer til å innføre tollen. Vi jobber med det nå, sa Steven Mnuchin på TV-programmet Fox News Sunday.

Kinesiske myndigheter sier heller ikke de er redd for en handelskrig med USA, og truer selv å innføre en toll på 3 milliarder dollar på amerikanske varer.

Munchin la til søndag at USA fremdeles har håp om å inngå en avtale med Kina, men at USA ikke vil trekke seg fra konflikten dersom landene ikke klarer å komme i mål med en avtale.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden