64 døde i kjøpesenterbrann i Sibir

Se video: Brannmannskapene kjempet i seks timer mot flammene som så langt har krevd 53 liv.
 
Brannen på kjøpesenteret i byen Kemerovo i Russland førte til kraftig røykutvikling. Foto: AP / NTB scanpix

Redningsmannskap er mandag ferdig med å finkjemme det fire etasjers store kjøpesenteret som brant i Kemerovo i Sibir søndag. 64 mennesker omkom i brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder den russiske kriseministeren Vladimir Putsjkov mandag formiddag. Seks av de omkomne har ikke blitt hentet ut ennå.

Brannen oppsto i en uke med skolefri i området. Kjøpesenteret skal ha vært fullt av barn. Ifølge BBC er 41 barn savnet. Ti mennesker er lagt inn på sykehus med skader etter brannen. Putsjkov ville mandag ikke gi nærmere detaljer om hvor mange barn som er omkommet.

Russiske myndigheter har startet etterforskning av brannen, som trolig startet i en kinosal i fjerde etasje i senteret søndag formiddag. 13 personer ble funnet omkommet i kinosalen.

Rundt 300 brannmannskaper kjempet i seks timer før de fikk kontroll på flammene, som spredte seg over et område på 1.300 kvadratkilometer inne i senteret søndag. Over 100 mennesker ble evakuert, og rundt 20 måtte reddes ut.

Ifølge russiske myndigheter var det så høy temperatur flere steder i senteret at det hindret mannskapene å ta seg inn flere steder i bygningen.

Guvernøren i regionen, Aman Tulejev, bekrefter til nyhetsbyrået Tass at de vil gi familiene til de omkomne over 130.000 kroner hver i erstatning.

– Jeg har truffet en beslutning om at hver familie som har mistet ett medlem vil motta en million rubler i kompensasjon. Hvis det er to, Gud forby, så blir det to millioner rubler, sier han.

Viseguvernør Vladimir Tsjernov opplyser til Tass at identifiseringen av ofrene starter mandag morgen. Han sier det har vært mange brudd på brannreglene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden