Meny

Kilder: Trump planlegger å sparke minister

President Donald Trump planlegger å sparke ministeren for saker angående krigsveteraner, David Shulkin, på grunn av misbruk av offentlige midler, ifølge kilder. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
President Donald Trump planlegger å sparke ministeren for saker angående krigsveteraner, David Shulkin, på grunn av misbruk av offentlige midler, ifølge AP.

Det opplyser tre anonyme kilder fra Trump-administrasjonen til nyhetsbyrået AP.

Ifølge to av kildene vil dette trolig bli offisielt bekreftet i løpet av uken, når Shulkins erstatter er funnet.

Shulkins fremtid i Trump-administrasjonen har blitt satt i tvil etter fremleggingen av en intern rapport som viser at ministeren blant annet skal ha tatt imot gaver i form av billetter til tennisturneringen Wimbledon.

Ifølge Ritzau kommer det også fram at Shulkins ansatte har forfalsket parpirer som rettferdiggjør at ministeren tok med kona på en reise i Europa på skattebetalernes regning.

Den tidligere legen er den første ikke-veteranen som leder landets nest største departement. Da han ble valgt inn i februar i fjor, ble han omtalt for å ha en mer moderat tilnærming for departementet enn hva Trump foreslo under valgkampen.

(©NTB)

Populært