Kilder: Trump planlegger å sparke minister

President Donald Trump planlegger å sparke ministeren for saker angående krigsveteraner, David Shulkin, på grunn av misbruk av offentlige midler, ifølge kilder. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
President Donald Trump planlegger å sparke ministeren for saker angående krigsveteraner, David Shulkin, på grunn av misbruk av offentlige midler, ifølge kilder. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Donald Trump planlegger å sparke ministeren for saker angående krigsveteraner, David Shulkin, på grunn av misbruk av offentlige midler, ifølge AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser tre anonyme kilder fra Trump-administrasjonen til nyhetsbyrået AP.

Ifølge to av kildene vil dette trolig bli offisielt bekreftet i løpet av uken, når Shulkins erstatter er funnet.

Shulkins fremtid i Trump-administrasjonen har blitt satt i tvil etter fremleggingen av en intern rapport som viser at ministeren blant annet skal ha tatt imot gaver i form av billetter til tennisturneringen Wimbledon.

Ifølge Ritzau kommer det også fram at Shulkins ansatte har forfalsket parpirer som rettferdiggjør at ministeren tok med kona på en reise i Europa på skattebetalernes regning.

Den tidligere legen er den første ikke-veteranen som leder landets nest største departement. Da han ble valgt inn i februar i fjor, ble han omtalt for å ha en mer moderat tilnærming for departementet enn hva Trump foreslo under valgkampen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært