Rakettangrep mot Saudi-Arabia – én drept

Én person er drept og to er skadd i et rakettangrep mot Saudi-Arabias hovedstad Riyadh. Myndighetene i landet mener jemenittiske opprørere står bak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den saudiledede koalisjonen opplyser at én person er drept og to er skadd etter å ha blitt truffet av deler av et missil. Alle tre er egyptiske statsborgere, ifølge det saudiarabiske statlige nyhetsbyrået SPA, som også melder at det er Houthi-opprørerne som står bak.

Totalt ble sju raketter fra Jemen stanset, ifølge nyhetsbyrået AP. Angrepet skjer på treårsdagen for Saudi-Arabias intervenering i Jemen.

Den 26. mars 2015 gikk en USA-støttet koalisjon frontet av Saudi-Arabia til krig mot Houthi-bevegelsen i Jemen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i september 2014. Siden den gang er over 10.000 mennesker blitt drept. Millioner av mennesker er drevet på flukt i Jemen, og over 20 millioner er avhengige av nødhjelp.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden