37 bekreftet døde og 69 er savnet etter kjøpesenterbrann i Russland

Flere mennesker omkom i en brann i et kjøpesenter i byen Kemerovo i Sibir søndag. Foto: AP / NTB scanpix
Flere mennesker omkom i en brann i et kjøpesenter i byen Kemerovo i Sibir søndag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

37 mennesker er funnet omkommet og 69 er savnet etter brannen i et kjøpesenter i byen Kemerovo i Sibir søndag. 40 av de savnede er barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser en talsmann for brannvesenet i Kemerovo til det russiske nyhetsbyrået Tass søndag kveld.

Ifølge myndighetene startet brannen trolig i en kinosal i fjerde etasje i kjøpesenteret søndag ettermiddag lokal tid. Den spredte seg deretter inn over et mer enn 1.600 kvadratmeter stort område på senteret.

Tallet på døde steg etter at brannmannskapene fant 13 døde personer inne i kinosalen.

– Taket kollapset i to av kinosalene, opplyser den russiske granskningskomiteen.

– Senteret på flere etasjer var stappfullt av mennesker søndag ettermiddag. Ingen vet akkurat hvor mange som var i bygningen da brannen brøt ut, sier en offisiell tjenestemann for lokale myndigheter.

Rundt 120 personer er blitt reddet ut av bygningen. Foreløpig er det registrert 43 skadde, og 30 av disse er fraktet til sykehus med røyk- og brannskader. Bilder på russisk TV viser mennesker som hopper ut av vinduer på senteret for å unnslippe flammene og den voldsomme røyken.

Over 300 brannmannskaper kjempet mot brannen, og drøyt seks timer senere fikk de kontroll over flammene. Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent, men myndighetene har iverksatt etterforskning av branntragedien.

I tillegg til butikker og en kinosal er det også en bowlinghall, flere restauranter og en minidyrehage for barn inne på senteret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden