USAs finansminister: – Vi er ikke redde for en handelskrig

USAs finansminister Steven Mnuchin sier at USA ikke er redde for å gå i handelskrig med Kina. Bildet er fra en pressekonferanse i februar. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix
USAs finansminister Steven Mnuchin sier at USA ikke er redde for å gå i handelskrig med Kina. Bildet er fra en pressekonferanse i februar. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs finansminister Steven Mnuchin sier at president Trump ikke er redd for å gjennomføre sitt forslag om 60 millioner dollar i straffetoll på kinesiske varer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kommer til å innføre tollen. Vi jobber med det nå, sa Steven Mnuchin på tv-programmet Fox News Sunday.

Torsdag sa USAs president Donald Trump at han vil innføre en straffetoll på opptil 60 milliarder dollar på kinesiske produkter som hevn for angivelig tyveri av amerikansk opphavsrett på teknologi.

Fredag sa kinesiske myndigheter at de ikke er redde for å starte en handelskrig med USA, og truet med å innføre en toll på 3 milliarder dollar på amerikanske varer.

Mnuchin sa til Fox News at USA fremdeles har håp om å inngå en avtale med Kina, men at USA ikke vil trekke seg fra konflikten dersom landene ikke klarer å komme i mål med en avtale.

– Jeg har et lite håp om at vi kan få til en avtale, men hvis ikke vil vi innføre denne tollen. Vi vil ikke vente med det hvis ikke vi har en akseptabel avtale som presidenten vil signere.

– Vi er ikke redde for en handelskrig, sa finansministeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden