Syria: – 105.000 sivile har flyktet fra Øst-Ghouta

Opprørskrigere og deres familier har de siste dagene blitt evakuert fra Øst-Ghouta som resultat av en avtale inngått med myndighetene. Foto: AP / NTB scanpix
Opprørskrigere og deres familier har de siste dagene blitt evakuert fra Øst-Ghouta som resultat av en avtale inngått med myndighetene. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 105.000 sivile har flyktet fra Øst-Ghouta utenfor Damaskus, ifølge det syriske statlige nyhetsbyrået SANA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrået siterer en militærkilde på at «over 105.000 sivile har forlatt Øst-Ghouta til nå». Det foreligger ingen ytterligere detaljer i nyhetsmeldingen.

Statlig fjernsyn i Syria oppga det samme tallet i nyhetssendinger lørdag og meldte at de sivile hadde flyktet via «humanitære korridorer» som syriske styrker har opprettet.

Det har vært anslått at det oppholdt seg til sammen 400.000 innbyggere i Øst-Ghouta, et område bestående av flere byer og landsbyer og som har vært under kontroll av opprørere. Regimestyrker, støttet av Russland, innledet i forrige måned en offensiv for å nedkjempe opprørerne.

Fredag kveld opplyste den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at regimets styrker nå har skaffet seg kontroll på 90 prosent av Øst-Ghouta etter at den ene av opprørsgruppene, Ahrar al-Sham, tidligere i uken inngikk en avtale om evakuering av sine krigere.

Minst 1.500 mennesker er blitt drept siden offensiven startet.

Les også: – Amerikansk fiendtlighet betyr at Iran må stå sammen med Kina og Russland