Kilde: Tre drept i separate angrep i Sør-Frankrike

Se video: Gisselaksjon på supermarked i byen Trébes i Frankrike. 

Tre personer er drept og to er såret i tre ulike angrep i Sør-Frankrike, opplyser politikilder til nyhetsbyrået AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er uklart hvor mange av ofrene som ble drept i gisselaksjonen på et supermarked i byen Trèbes. Tidligere er det meldt om minst to drepte i Trèbes.

– Vi forventer dessverre å finne flere ofre, sa en sikkerhetskilde til AFP tidligere fredag ettermiddag.

Det pågår forhandlinger mellom politiet og den væpnede gjerningsmannen på supermarkedet i byen Trèbes. Hvor mange som befinner seg inne i bygningen, er uklart.

Ordfører Eric Menassi har sagt til TV-kanalen BFM at en politimann er den eneste som befinner seg sammen med gjerningsmannen, ifølge nyhetsbyrået Reuters. De andre gislene er angivelig løslatt. Men dette er ikke bekreftet av andre kilder.

Tidligere har Reuters sitert en kilde i politiet som fortalte at åtte personer ble holdt som gisler. Den antatte gjerningsmannen kommer fra Marokko, opplyser en kilde til nyhetsbyrået AFP.

Siste: Politiet har skutt gisseltakeren i Sør-Frankrike

– Tilhører IS

Frankrikes statsminister Édouard Philippe bekrefter at det trolig dreier seg om et terrorangrep i Trèbes.

– All informasjonen vi har peker mot et terrorangrep, sier han.

Fransk påtalemyndighet opplyser at gjerningsmannen på supermarkedet hevder å tilhøre den ytterliggående islamistgruppa IS.

BFM melder at gisseltakeren har stilt krav om at Salah Abdeslam, den eneste overlevende av gjerningsmennene bak terroraksjonen i Paris i 2015, må løslates.

President Emmanuel Macron har bedt innenriksminister Gérard Collomb om å reise til området.

Fakta om gisselaksjonen i Trèbes:

* Like etter klokka 11.30 fredag meldte fransk politi at det var løsnet skudd og tatt gisler på et supermarked i Trèbes i Sør-Frankrike.

* Gisseltakeren var ifølge politikilder en marokkansk mann som krevde at Saleh Abdeslam, som er varetektsfengslet for Paris-terroren i 2015, løslates. Gjerningsmannen hevdet å tilhøre IS.

* Rett før gisselaksjoner ble det kapret en bil og skutt mot en gruppe politifolk i nærheten. Det er ikke fastslått at hendelsene har sammenheng.

* Spesialstyrker omringet supermarkedet og det ble innledet forhandlinger. I 14.45-tiden meldte franske medier at gisseltakeren var skutt og drept.

* Minst tre personer er ifølge sikkerhetskilder drept og tre er såret. En av de sårede er en politimann.

* Frankrikes statsminister Édouard Philippe sier det sannsynligvis dreier seg om et terrorangrep.

(Kilder: AP, AFP, DPA)

Politimann såret

Litt før gisselaksjonen oppsto, ble en politimann skutt og såret i Carcassonne, som ligger omtrent 15 minutter unna med bil.

En gruppe politifolk ble beskutt mens de var ute og jogget, melder kringkasteren RTL. Dette skal ha skjedd 20 minutter før situasjonen på supermarkedet oppsto.

Bilen som ble brukt av mannen som skjøt mot politiet, skal ha blitt funnet på parkeringsplassen ved supermarkedet i Trèbes.

Hvis det stemmer at gjerningsmannen i Trèbes har tilknytning til IS, vil dette være det første store angrepet med islamistisk gjerningsmann i Frankrike siden Macron overtok som president.

I juli 2016 ble 84 mennesker drept da en lastebil kjørte gjennom en menneskemengde i Nice.

130 mennesker ble drept i angrepet mot et konsertlokale, utesteder og en stadion i Paris i 2015.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden