Meny

EU-toppene skal diskutere Facebook

Facebook. Foto: AP / NTB scanpix Foto: Patrick Sison / AP
Frankrikes president Emmanuel Macron har tatt initiativ til en ekstraordinær diskusjon om Facebook på EUs toppmøte i Brussel. 

Stats- og regjeringssjefene skal diskutere Facebook i lys av skandalen rundt det britiske selskapet Cambridge Analytica.

Saken kommer opp på toppmøtet torsdag ettermiddag. Bakteppet er en oppfatning om at situasjonen som har oppstått, er så alvorlig at den krever et svar fra EU.

EU må styrke innsatsen mot desinformasjon og innblanding i valg, fastslår EUs president Donald Tusk.

– Dette virker spesielt relevant sett i lys av de ferske avsløringene om Cambridge Analytica. I den sammenheng vil vi ta opp behovet for å garantere åpenhet så vel som full beskyttelse av personvern og personopplysninger i sosiale medier og på digitale plattformer, sier han.

Cambridge Analytica skal ha samlet inn personopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere og solgt dem videre, blant annet til Donald Trumps valgkampapparat.

Se video: Bør du slette Facebook?

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen sier han har merket seg at Facebooks grunnlegger Mark Zuckerberg torsdag gikk ut med løfter om bot og bedring i kjølvannet av hendelsen.

– Det skulle bare mangle, sier Løkke.

Han mener hendelsen er en påminnelse om hvor nødvendig det er å få personvern og bruk av persondata under kontroll.

Les også:

EU-toppene skal diskutere Facebook

Zuckerberg: Jeg forklarer meg gjerne for Kongressen

Zuckerberg bryter tausheten og tar selvkritikk

Populært