Meny

Saccone erkjenner valgnederlag i Pennsylvania

Republikaneren Rick Saccone har gratulert Conor Lamb med plassen i Representantenes hus i suppleringsvalget i Pennsylvania. Foto: Keith Srakocic / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Republikaneren Rick Saccone har gratulert Conor Lamb med plassen i Representantenes hus i suppleringsvalget i Pennsylvania.

33 år gamle Lamb vant med omkring 750 stemmer i spesialvalget til Representantenes hus i Kongressen for åtte dager siden. Men Republikanerne vurderte å søke om en omtelling etter valget, selv om stemmeberegningen fortsatte å vise en knapp ledelse til Lamb. De planene er nå droppet, og Saccone erkjenner nederlaget.

Valget er av stor symbolsk betydning ettersom Donald Trump vant med over 20 prosentpoeng i valgdistriktet under presidentvalget for 16 måneder siden. Nå har altså vinden snudd, og demokratene har grep om valgdistriktet.

(©NTB)

Populært