Nord-Korea skryter av «freds-offensiv»

Folk på en jernbanestasjon i Sør-Koreas hovedstad Seoul kikker på en TV-sending om USAs president Donald Trump og Nord-Koreas diktator Kim Jong-un. Foto: AP/NTB scanpix
Folk på en jernbanestasjon i Sør-Koreas hovedstad Seoul kikker på en TV-sending om USAs president Donald Trump og Nord-Koreas diktator Kim Jong-un. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Koreas «freds-offensiv» og forsøk på forsoning er et uttrykk for selvtillit og nasjonal styrke, ifølge landets statlige nyhetsbyrå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meldingen fra nyhetsbyrået KCNA tirsdag kveld er en av landets første uttalelser om avspenningen i forholdet til USA og Sør-Korea.

Nord-Korea har fortsatt ikke sagt noe offentlig om planene om et mulig toppmøte mellom landets diktator Kim Jong-un og Donald Trump. Men i KCNAs melding slås det fast at situasjonen har endret seg dramatisk.

– Den store endringen i forholdet til Sør-Korea er ikke tilfeldig, men en nobel virkeliggjøring takket være Nord-Koreas aktive tiltak, varme patriotisme og vilje til å forsvare freden.

I tillegg beskrives «tegn til endring» i forholdet til USA.

Nyhetsbyrået avviser fullstendig at politisk press og sanksjoner har tvunget Nord-Korea til forhandlingsbordet. Slike påstander er like meningsløse som «bikkjer som bjeffer mot månen».

– Nord-Koreas dialog-freds-offensiv er et uttrykk for selvtillit siden landet har oppnådd alt det ønsker, skriver KCNA.

I løpet av de siste årene har Nord-Korea hatt betydelig framgang i sine forsøk på å utvikle raketter og atomvåpen. Flere analytikere har påpekt en mulighet for at landets ledere kanskje føler at de er kommet langt nok i utviklingen av våpen.