Meny

Lavrov truer britene med ytterligere gjengjeldelse

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov på en pressekonferanse i Tokyo onsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Russlands utenriksminister Sergej Lavrov truer Storbritannia med ytterligere gjengjeldelsesaksjoner etter det han mener er antirussiske handlinger fra britene. 

– Dersom den britiske regjeringen fortsetter å innføre antirussiske tiltak, vil vi slå tilbake med prinsippet om gjengjeldelse, sa Lavrov på en pressekonferanse i Tokyo onsdag etter et møte med sin japanske kollega Taro Kono.

Lavrov oppfordret britiske myndigheter til å «roe seg ned» etter nervegiftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia, som ble funnet bevisstløse på en benk i Salisbury 4. mars. Tilstanden til de to er fortsatt kritisk.

Storbritannia mener at det kun er Russland som har evne og motiv til å stå bak angrepet. Nervegiften som ble brukt, er identifisert som Novitsjok, som ble utviklet i Sovjetunionen på 1970- og 80-tallet.

Russlands president Vladimir Putin avviser påstanden som «tullprat».

Nervegiftangrepet har ført til en isfront mellom Storbritannia og Russland. Britiske myndigheter har innført en rekke straffetiltak, blant annet er 23 russiske diplomater utvist fra landet. Kreml har svart med å utvise 23 britiske diplomater fra Russland.

Populært