Meny

Sør-Korea og USA klare for nedkortet militærøvelse på Koreahalvøya

Amerikanske soldater på en militærøvelse i Sør-Korea for to år siden. Årets øvelse er kortet ned til en måned. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Sør-Korea og USA planlegger å holde en felles militærøvelse 1. april, som ble satt på vent på grunn av vinter-OL. Øvelsen blir i år kortet ned med en måned.

– Foal Eagle-øvelsene vil bli holdt i en måned i april etter utsettelsen på grunn av vinter-OL, og hvert militært har sin egen timeplan, bekrefter en talsperson for det sørkoreanske forsvarsdepartementet til AFP.

I fjor ble øvelsene gjennomført i løpet av to måneder i mars og april. Det har lenge vært spekulert i om øvelsene ville bli mindre som følge av de diplomatiske forhandlingene mellom USA og Nord-Korea.

– Våre kombinerte øvelser er forsvarsbasert, og det er ingen grunn til at Nord-Korea skal se på det som en provokasjon, heter det i en uttalelse fra Pentagon, som også la til at Nord-Korea er informert om datoer og detaljer for øvelsen.

Øvelsene Key Resolve og Foal Eagle holdes hver vår, og blir vanligvis møtt med raseri fra Nord-Korea, som mener nabolandet og USA øver seg på invasjon.

(©NTB)

Populært