Meny

Det hvite hus: Abbas må velge mellom hat eller fred

Det hvite hus slår tilbake mot palestinernes president Mahmoud Abbas etter at han skjelte ut USAs ambassadør og sier han må velge mellom hat eller fred.

– Det er på tide at president Abbas velger mellom hatsk retorikk og konkrete og praktiske tiltak for å bedre livskvaliteten for hans folk og leder dem til fred og velstand, heter det i en melding fra president Donald Trumps rådgiver og forhandlingsleder Jason Greenblatt.

– Til tross for hans svært upassende fornærmelser mot medlemmer av Trump-administrasjonen, nå sist hans fornærmelser mot min gode venn og kollega Friedman, er vi forpliktet overfor det palestinske folk og overfor endringene som må implementeres for fredelig sameksistens, uttaler Greenblatt videre, og legger til:

– Vi legger vår siste hånd på vår fredsplan og vil presentere den når de rette omstendighetene foreligger.

Abbas kalte mandag USAs ambassadør til Israel, David Friedman, «en bosetter og sønn av en hund».

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært