Sør-Korea sier Kim har lovet atomnedrustning

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har ifølge Sør-Koreas utenriksminister gitt sitt ord på at Nord-Korea etter hvert vil ruste ned atomvåpenprogrammet sitt.
Nord-Koreas leder Kim Jong-un har ifølge Sør-Koreas utenriksminister gitt sitt ord på at Nord-Korea etter hvert vil ruste ned atomvåpenprogrammet sitt. Foto: Wong Maye-e / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sør-Koreas utenriksminister sier Nord-Koreas leder Kim Jong-un har gitt sitt ord på at han forplikter seg til å etter hvert ruste ned atomvåpenprogrammet sitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump takket ja til historiske samtaler med Kim. Det etter at sørkoreanske tjenestefolk hadde fortalt ham at den nordkoreanske lederen hadde antydet at han var villig til å fjerne atomvåpen fra Koreahalvøya, og til å stanse med sine atom- og missiltester.

Sør-Koreas utenriksminister Kang Kyung-wha sier Sør-Korea har spurt sitt naboland i nord om å «indikere tydelig at de er forpliktet til atomnedrustning», og sier at Kim har «formidlet den forpliktelsen».

– Betydningen av hans ord veier ganske tungt, i den forstand at dette er første gang disse ordene kom direkte fra Nord-Koreas leder. Det har aldri skjedd før, sier Kang til CBS.

Les også: «Konstruktive» Nord-Korea-samtaler i Sverige

Nord-Korea har foreløpig ikke offentlig bekreftet planene om et toppmøte mellom Kim og Trump, og hvor de eventuelt skal møtes er heller ikke kjent.

De har heller ikke sagt noe om hvorvidt de er villige til å møte kravene fra Trump om midlertidig stans i atom- og missiltesting, og om at Nord-Korea ikke skal kritisere de felles militærøvelsene mellom Sør-Korea og USA.

Les også: Kim lover å ikke vekke Moon med raketter