Meny

Trump til angrep på FBI og Muellers Russland-gransking

President Donald Trump har nok en gang tatt Twitter i bruk for å fortelle sine motstandere hva han mener om dem. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix.
Donald Trump mener spesialetterforsker Robert Muellers etterforskning om russisk valginnblanding, er bemannet av «inngrodde» demokrater som er partisk mot ham.

Den amerikanske presidenten, som er kjent for sine mange Twitter-tirader, kom med en ny søndag. Denne gangen var det Muellers Russland-gransking som fikk unngjelde. Han mener den er urettferdig.

– Hvorfor har Mueller-laget 13 inngrodde demokrater, noen store Crooked Hillary-supportere og ingen republikanere? Synes noen det er rettferdig? Og likevel, det finnes ingen hemmelig avtale, tvitret Trump.

«Crooked Hillary» (Kjeltring Hillary) er Trumps kallenavn på Hillary Clinton.

Les også: Spesialetterforsker Mueller krever Trump-dokumenter om Russland utlevert

Angrepet er det siste i en voksende konfrontasjon mot FBI-etterforskningen, ledet av Robert Mueller, som undersøker mulig russisk innblanding i valget for halvannet år siden.

Det er uklart når undersøkelsene er ferdige, men granskingen kommer stadig nærmere presidenten, hans indre sirkel og hans forretningsinteresser.

Republikanske senatorer advarer Trump mot å gi Mueller sparken, og heller la han fortsette sin etterforskning, skriver Reuters.

Trump angrep også den avsatte visedirektøren i FBI, Andrew McCabe, og den tidligere FBI-sjefen James Comey. I sin tirade kaller han dem begge løgnere.

McCabe skal angivelig ha beholdt detaljerte notater om sitt forhold til Trump, noe som kan underbygge Comeys notater.

Les også:   Kilder: Mueller spør om Trump visste om stjålne eposter fra Demokratene

Populært