Intet nytt fra svensk-nordkoreanske samtaler

Nord-Koreas utenriksminister Ri Yong-ho etter ankomsten til Sverige onsdag.
Nord-Koreas utenriksminister Ri Yong-ho etter ankomsten til Sverige onsdag. Foto: Vilhelm Stokstad/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Koreas utenriksminister avsluttet lørdag tre dager med samtaler med den svenske regjeringen uten at det er kommet fram noe nytt om et mulig toppmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenriksminister Ri Yong-ho og hans svenske motpart Margot Wallström diskuterte samarbeid og sikkerhetsspørsmål som berører USA, ifølge det svenske utenriksdepartementet.

Utenom UDs uttalelse om samtalene kom det ikke fram noe om et eventuelt toppmøte mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

«Utenriksministrene diskuterte muligheter og utfordringer for fortsatt e diplomatiske anstrengelser for å nå fram til en fredelig løsning på konflikten, samt bilaterale relasjoner», skriver UD.

Les også: «Konstruktive» Nord-Korea-samtaler i Sverige

I samtalene ble det blant annet pekt på nødvendigheten av at Nord-Korea avskaffer sitt atom- og rakettprogram. Ellers ble den humanitære situasjonen i landet og sanksjonene berørt.

Før det kan fastsettes en dato for et eventuelt toppmøte, må Nord-Korea bekrefte at det er sendt en invitasjon.

Sverige representerer USAs interesser i Nord-Korea og er derfor i en posisjon til å formidle kontakt mellom Nord-Korea og USA. Under sitt besøk møtte Ri også statsminister Stefan Löfven.

Les også: USA og Sør-Korea tror Nord-Korea kan få en lysere framtid