Meny

Storbritannias ambassadør kalt inn på teppet i Moskva

Storbritannias statsminister Theresa May (t.h.) besøker stedet der den tidligere russiske dobbeltagenten og hans voksne datter ble funnet bevisstløse på en benk 4. mars. Hun har siden utvist 23 russiske diplomater Nå er den britiske ambassadøren i Moskva kalt inn på teppet av russiske myndigheter. Foto: Toby Melville / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Det russiske utenriksdepartementet har kalt den britiske ambassadøren i Moskva inn på teppet. Det er ventet utvisning av britiske diplomater.

Tidligere i uka besluttet den britiske regjeringen å utvise 23 russiske diplomater etter forgiftningen av den tidligere dobbeltspionen Sergej Skripal og hans datter Julia i byen Salisbury.

Det er ventet at Russland vil ta igjen ved å utvise en rekke britiske diplomater.

Fredag hevdet utenriksminister Boris Johnson at president Vladimir Putin må være direkte involvert i nervegiftangrepet, noe som ble avvist på det sterkeste av Putins talsmann.

Innkallingen av den britiske ambassadøren Laurie Bristow, skjer dagen før Russland skal velger ny president, et valg som Putin er ventet å vinne med stor margin.

Bristow ble også innkalt på teppet tirsdag som følge av den bitre striden som har oppstått mellom Russland og Storbritannia etter giftangrepet.

Britene har også fått støtte av en rekke andre vestlige land, mens Storbritannias opposisjonsleder, Jeremy Corbyn fra Labour, har advart sine kolleger i Parlamentet mot å trekke forhastede konklusjoner om hvem som står bak.

Ifølge britiske myndigheter ble Skripal og datteren forgiftet med nervegiften Novitsjok, som ble utviklet i det tidligere Sovjetunionen for militært bruk.

(©NTB)

Populært