Russiske medier: Tusener strømmer ut av krigsherjede Øst-Ghouta lørdag morgen

Sivile syrere på flukt fra byen Hamouria, der det pågår intense kamper mellom opprørere og styrker som kjemper for det nåværende regimet. Bildet kommer fra det offisielle syriske nyhetsbyrået Sana. Foto: AP / NTB scanpix
Sivile syrere på flukt fra byen Hamouria, der det pågår intense kamper mellom opprørere og styrker som kjemper for det nåværende regimet. Bildet kommer fra det offisielle syriske nyhetsbyrået Sana. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 7.000 personer forlot Øst-Ghouta utenfor Damaskus lørdag morgen, melder det russiske nyhetsbyrået Tass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opplysningene kommer fra et senter drevet av det russiske forsvarsdepartementet kalt «Senter for forsoning i Syria», ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Titusener av innbyggere har de siste dagene strømmet ut fra forstadsområdet, som har vært regnet som en av Syrias siste opprørsbastioner.

Fredag hevdet det syriske militæret at det hadde tatt kontroll over 70 prosent av området.

Øst-Ghouta består av en rekke byer og tettsteder samt store landbruksområder som før krigen ga viktige matforsyninger til hovedstaden. Området har siden 2013 vært beleiret av styrkene til president Bashar al-Assad.

Sivile som har tatt seg ut, har fortalt at de har bodd i kjellere i ukevis i et forsøk på å beskytte seg fra det voldsomme bomberegnet.