Trump hyller sparkingen av FBIs tidligere visedirektør

Tidligere visedirektør i FBI, Andrew McCabe, har fått sparken. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix.
Tidligere visedirektør i FBI, Andrew McCabe, har fått sparken. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump gleder seg over at justisminister Jeff Sessions har sparket tidligere visedirektør i FBI, Andrew McCabe, to dager før han skulle pensjonere seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

McCabe har flere ganger blitt kritisert offentlig av president Donald Trump, ikke minst for etterforskningen av tidligere utenriksminister Hillary Clintons håndtering av eposter og bruken av hennes private epostkonto.

Trump hyller avskjedigelsen som «en stor dag for demokratiet».

– Andrew McCabe SPARKET, en stor dag for de hardt arbeidende mennene og kvinnene i FBI – en stor dag for demokratiet, skriver Trump på Twitter.

Han kommer også med et spark til tidligere FBI-sjef James Comey, som fikk sparken av Trump i fjor.

– Skinnhellige James Comey var sjefen hans og fikk McCabe til å se ut som en korgutt. Han visste alt om løgnene og korrupsjonen som foregikk på høyeste nivå i FBI, skriver Trump videre.

Les også: Kilder: FBIs visedirektør går av før tiden

– Pekt ut

McCabe refser på sin side Trump-administrasjonen for avgjørelsen og mener han blir urettferdig behandlet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg blir utpekt og behandlet på denne måten på grunn av min rolle, handlingene mine og hendelsene jeg var vitne til i kjølvannet av at James Comey ble sparket, sier McCabe i en uttalelse.

I en pressemelding opplyser justisminister Sessions at den tidligere visedirektøren i FBI sparkes umiddelbart. Han begrunner avgjørelsen blant annet med at McCabe har gjort en «uautorisert avsløring overfor nyhetsmedier og vist manglende oppriktighet – inkludert under ed – ved flere anledninger».

Mister pensjon

McCabe gikk av fra stillingen som visedirektør i januar, men var fortsatt ansatt i FBI. Planen hans var å bli i jobben fram til 50-årsdagen om to dager, noe som ville ha gitt ham fulle pensjonsrettigheter, men dette ble altså spolert av Sessions.

– Dette angrepet på min kredibilitet er del av en større innsats, ikke bare for å sverte meg personlig, men for å angripe FBI og etterretningsansatte mer generelt, sier McCabe.

Les også: Trump: – Jeg ser frem til Muellers avhør