Meny

Presidentvalget i Russland:

– Alle vet at Putin vinner

Det er kun én ting Putin frykter før valget. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ingen tvil om valgresultatet i Russland 18. mars. Vladimir Putin (65) vil bli president for fjerde gang.

Seniorforsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt (Nupi), Helge Blakkisrud. Foto: Nupi.

I forkant av det kommende valget har ikke Putin deltatt i en eneste debatt, og knapt drevet valgkamp. Likevel tyder alle målinger på at han blir gjenvalgt, og kan sitte som president til 2024.

Putin har allerede regjert lenger enn noen russisk leder siden Stalin, og har kvittet seg med enhver realistisk konkurrent.

En aktivist deler ut løpesedler til støtte for Putin i Moskva 16. mars. Scanpix/AFP.

Selv presidentens argeste motstandere medgir at han i dag er så populær at han kunne vinne valget selv uten å manipulere resultatene, skriver New York Times.

Det eneste som kan legge en demper på Putins triumf søndag er lavt fremmøte. Russiske myndigheter har uoffisielt sirkulert måltall på 70 prosent oppslutning om Putin, og 70 prosent valgdeltakelse.

– Jeg tror det er gode sjanser for å nå målet for Putins oppslutning, sier seniorforsker Helge Blakkisrud ved Nupi, som leder forskningsgruppen for Russland, Eurasia og Arktis, til ABC Nyheter.

En av de få opposisjonslederne som kunne gitt Putin noe å bryne seg på, Aleksej Navalnyj, har oppfordret sine tilhengere til å boikotte valget.

Les også: Stoltenberg håper på vendepunkt i forholdet til Russland

Levde høyt på olje

Siden han først ble president i år 2000 har Putin systematisk befestet sin makt. I løpet av sin første presidentperiode nøytraliserte han «oligarkene», som hadde blitt styrtrike i løpet av 90-tallet. Stigende oljepriser bidro til en blomstrende økonomi og folkelig støtte til Putins politikk.

Tidligere har Putin hatt en evne til å gjenoppfinne seg selv som politiker, mener Blakkisrud, men:

Den russiske opposisjonlederen Aleksej Navalnyj pågripes atter en gang av russisk politi, 28. januar 2018. Scanpix/AP.

– Jeg tviler på om vi får se en helt ny Putin i fjerde periode. Jeg tror vi vil se mer av den konservative ideologien Putin har fremmet de siste årene, med brodd mot vestlig liberalisme. Putin har malt seg litt inn i et hjørne i forholdet til Vesten. Fra vestlig hold knyttes det anstrengte forholdet mellom Russland og Vesten mye til hans person.

Putins første presidentperiode var preget av liberal økonomisk reform og «strategisk vestvending». I den andre tok han i økende grad avstand fra Vesten, og lanserte «statskapitalisme».

Det russiske presidentvalget

  • Holdes 18. mars.
  • 110 millioner stemmeberettigede.
  • Valgvinneren vil sitte med makten fram til 2024.
  • President Vladimir Putin, som har vært statsminister eller president siden 2000, styrer mot gjenvalg, viser målingene.
  • Andre godkjente kandidater: Vladimir Zjirinovskij (høyrepopulist, fra partiet Liberaldemokratene), Ksenia Sobtsjak (liberal TV-kjendis, blogger og journalist, representerer borgerrettsparti), Pavel Grudinin (forretningsmann, fra det gamle kommunistpartiet), Grigorij Javlinskij (veteran fra den liberale opposisjonen, fra partiet Jabloko), Boris Titov (næringslivskandidat, støttes av Vekstpartiet), Maksim Surajkin (et mindre kommunistparti) og Sergej Baburin (fra partiet Folkeunionen).
  • Opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj får ikke lov til å stille i valget. Årsaken er en betinget dom i en sak som ifølge ham selv er politisk motivert.

(Kilde: NTB)

– I den inneværende perioden har han kanskje først og fremst vært utenrikspolitiker, og opptatt av å gjenintrodusere Russland som en internasjonal stormakt å regne med, sier seniorforskeren.

Les også: Putin: Russland har testet flere nye atomvåpen

President-rokade

I 2008 byttet han rolle med sin nære støttespiller Dmitrij Medvedev, og ble statsminister mens Medvedev var president. Russisk grunnlov begrenser antall presidentperioder man kan sitte på rad til to perioder.

I 2024 vil den da 71 år gamle Putin møte denne loven på nytt. Han har tidligere uttalt at han ikke akter å endre grunnloven for å bli sittende.

– Det er et åpent spørsmål om det vil komme en grunnlovsendring eller ikke, sier Blakkisrud.

Kilder i regjeringen sier til Reuters at de venter at Putin vil gjøre en tilsvarende manøver som i 2008, og «bytter plass» med en lojal støttespiller mens han beholder den reelle makten.

Om han isteden ønsker en fredelig pensjonstilværelse må han få i stand en overgang og finne en etterfølger.

– Det er ingen åpenbar kronprins per i dag. Putin er den som balanserer makten mellom ulike interessegrupper. Det er viktig for ham å beholde det spillerommet og ikke bli en «lame duck» ved å utpeke en klar favoritt tidlig i presidentperioden, sier Blakkisrud.

Putins KGB-bakgrunn har vært mye omtalt. Etter 18 år som president og statsminister, og før det en lengre periode som lokalpolitiker, tror Blakkisrud dette har begrenset å si.

– Det har nok vært med å forme ham som person, men det ville være lite formålstjenlig for Putin å lene seg kun på folk fra sikkerhetsapparatet i sitt styre.

Svekket økonomi

Da Putin vendte tilbake til presidentstolen i 2012 var hans popularitet og innflytelse noe redusert. Det var omfattende demonstrasjoner mot regjeringen.

Ukrainske soldater skyter en granat mot prorussisk milits i Donetsk-regionen i Ukraina, 18. februar. Scanpix/EPA.

Men to år etter kunne han bruke krisen i Ukraina til å hevde seg i verdenspolitikken. Statlig fjernsyn, der russere flest får sine nyheter, minner jevnlig seerne om de mange russiske utenlandsseirene; «gjenforeningen» med Krim i 2014, kampen mot IS i Syria.

Putin kunne fremstå som forsvareren av et beleiret Russland, og en som hadde gitt landet tilbake sin rettmessige rolle som stormakt.

En meningsmåling fra det statlige gallup-byrået VTsIOM 9. mars ga Putin en oppslutning på 69 prosent. Selv om valget hadde vært åpnere og hatt likere vilkår for opposisjonen ville nok Putin vunnet i dag, mener Blakkisrud:

– Motkandidatene er enten for radikale, for liberale eller for nasjonalistiske. Det vil sikkert bli rapportert om forsøk på fusk søndag, men jeg tror selve valget i det store og hele vil gjennomføres etter gjeldene regler.

Samtidig er rammevilkårene for politisk virksomhet - hvem som får stille, hvilken plass får de i statskontrollerte media, og bruken av statlige ressurser til Putins fordel - rigget på en måte som gir Putin en klar fordel.

Les også: E-sjefen: – Venter høy russisk aktivitet i år

KANDIDATENE: Øverst f.v.: President Vladimir Putin, millionæren Pavel Grudinin, den liberale politikeren Grigorij Javlinskij, Leder av Russlands kommunister Maxim Suraijkin. Nederst f.v.: Den ultranasjonalistiske Vladimir Zjirinovskij, Ksenia Sobtsjak, Sergej Baburin med bakgrunn fra opposisjonen mot Jeltsin på 90-tallet, og Boris Titov, en representant for det russiske forretningsmiljøet. Scanpix/AFP.

Sjanseløse motkandidater

En kvinne legger ned blomster der Boris Nemtsov, en av Russlands mest kjente opposisjonelle, ble skutt og drept i 2015. En tsjetsjener ble funnet skyldig for drapet i fjor, men Nemtsovs familie mener de som ga ordren aldri ble tatt. Scanpix/AFP.

Den første politikeren på en årrekke som kanskje kunne utfordret Putin, opposisjonslederen Aleksej Navalnyj, blir nektet å stille. Tidligere visestatsministeren Boris Nemtsov ble drept.

«Avstemmingen er i større grad en kroning enn et valg», skriver The Economist.

Kreml har i denne omgang tillatt et knippe kandidater som ikke har sjans i havet til å vinne, som den aldrende nasjonalisten Vladimir Zjirinovskij, Pavel Grudinin, direktør for et kollektivbruk utenfor Moskva, og den liberale TV-kjendisen Ksenija Sobtsjak.

Den formelle årsaken til utestengelsen av Navalnyj er en betinget dom for korrupsjon, som han selv mener er politisk motivert.

Les ABC Nyheters bakgrunnsartikkel: En reell utfordrer for Putin?

– Navalnyj er en dyktig politiker, og god til å drive valgkamp og kampanjer. Jeg trodde i utgangspunktet at Kreml kanskje ville gripe inn og la ham stille tross korrupsjonsdommen, for å øke interessen for valgkampen. Høy valgdeltakelse kan legitimere det som egentlig er en folkeavstemning over hans styre, sier Blakkisrud.

Putins nærmeste rival blant dem som får stille, kommunistpartiets kandidat Pavel Grudinin, lå på 7 prosent i VTsIOM-målingen fra begynnelsen av mars.

Putin deltar ikke selv i valgdebattene, og de øvrige kandidatene har tilsynelatende vært mest opptatt av å rakke ned på hverandre.

– Opposisjonen har ikke fremstått særlig statsmannsaktige i valgkampen. Det har vært kjekling, vannkasting, ufint språk og et veldig lavt nivå, sier Blakkisrud.

Tidligere TV-reporter og presidentkandidat Ksenia Sobtsjak (t.h.) under en minnesmarkering for den drepte Kreml-kritikeren Boris Nemtsov, i sentrum av Moskva 25. februar. Scanpix/AFP.

Den tidligere TV-kjendisen Ksenija Sobtsjak fikk 2 prosent i undersøkelsen Reuters omtaler.

– Sobtsjak er «invitert» med i valgkampen som en mer kontrollerbar størrelse enn Navalnyj. Hun har vært aktiv i opposisjonen siden 2011, men er av mange avskrevet som en lettvekter. Jeg synes hun har gjort en bedre figur enn mange hadde ventet, sier Blakkisrud.

Les også: Disse falske nyhetene om Norge blir spredd i Russland

Svekket økonomi

Veksten i bruttonasjonalprodukt var kun 1,5 prosent i fjor, langt mindre enn den sterke veksten russerne ble vant til tidlig på 2000-tallet. Men tross alt første gang med vekst etter oljeprisfallet og de internasjonale sanksjonene i 2014.

Putin taler under ungdomsforumet «Russland, mulighetenes land» i Moskva 15. mars. Scanpix/AP.

Putin har snakket om behovet for å styrke den økonomiske veksten, men den foretrukne resepten til mange økonomer; mindre statlig innflytelse over næringslivet, er upopulær blant mange av hans støttespillere.

Vestens bilde av Putin spiller også inn på oppslutningen i hjemlandet. «Meningsmålinger viser at et flertall av russere mener regjeringen bør fortsette sin nåværende utenrikspolitikk, sanksjoner til tross», skriver New York Times.

Russiske velgere gir Putin honnør for å holde stand for Russland, mot vestlige regjeringer. Heller ikke stormen med Storbritannia, etter anklager om at Kreml fikk forgiftet en tidligere russisk dobbeltagent, har påvirket presidentens popularitet.

Les også: Theresa May: – Trolig forgiftet med russisk gift

Det har imidlertid kommet noen små hint om at Putin kan være villig til å forhandle mer åpent med Vesten i sin kommende presidentperiode. I et intervju med NBC forrige helg nevnte han for eksempel at Russland er klare til å vurdere en forlengelse av nedrustingsavtalen START. Han gjentok flere ganger at Russland er interessert i en traktat med USA om cyber-spørsmål.

– Det er for så vidt ikke noe nytt at Russland er interessert i å videreføre nedrustningsavtaler, men jeg ser ikke dette som et forsøk på å imøtekomme Vesten. USAs president Trump er også i en situasjon hvor han vanskelig kan gi for mange innrømmelser til Russland, sier Blakkisrud.

Valglokalene åpnes lengst øst i den enorme russiske føderasjonen klokken 08 lokal tid, og siden gradvis vestover, gjennom 11 tidssoner. De siste stenger i den baltiske enklaven Kaliningrad klokken 21 (norsk tid) søndag.

Øvrige kilder: NTB.

Les også: – Russiske dataangrep mot atomanlegg

Putin taler til ungdomsforumet «Russland, mulighetenes land» i Moskva 15. mars. Scanpix/AFP.Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:34 Flykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22 Sovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16 Ny bunnotering for «Skavlan»14:13 Vil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12 Kurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05 Trump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52 Nordea hever rentene13:38 Hjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16 Bjørgen ble mamma igjen12:55 Kripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55 Lagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47 Torskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23 Rogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12 Russland fryder seg over rapport11:48 Proffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44 Sumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42 Ødegaard sto over landslagets trening11:42 Passasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27 Russisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15 Første viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13 – Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06 Hvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51 Amerikansk ektepar: – Det kunne ha blitt en forferdelig tragedie10:22 Fullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57 To unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35 Øyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24 Fembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14 Ny forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12 Nasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50 Kristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45 Klæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52 Kvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44 – Turistbusser får ikke kjøre i Oslo sentrum07:22 Løfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05 Netanyahu lover svar på rakettangrep06:37 Nordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31 Flere juridiske floker venter for Trump06:15 Undersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02 20 år siden NATO bombet Serbia06:00 Thingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50 Dette skjer i dag05:35 Norge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30 Dette skjedde i natt05:00 – Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56 Ardern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38 Orbán ut mot EU etter utestengelse04:30 Fire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25 Flere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11 Boeing inviterer til møte om 737 MAX03:28 Medlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20 Kuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45 Baby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41 Sjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21 Lapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45 Sp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40 Flyangrep mot Gazastripen01:02 Flertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58 To menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17 Russiske soldater og utstyr til Venezuela00:13 Nytt vikingskip funnet i Vestfold23:54 Romania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40 Kongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35 Waras samboer klager VG inn for PFU21:55 – Vil utforske om det er liv på Triton21:52 Område i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45 Graham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34 To skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19 Sp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10 VG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54 Mueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50 Mars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30 Gillibrand: – Trump er en feiging20:26 Røe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15 Gaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00 Norge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38 Overlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09 IS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31 Australsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52 VGs gransking offentliggjøres til uka17:27 Mali lover å oppløse milits etter massakre17:03 – Astrologi er ingen etterspurt kompetanse16:33 Cruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22 Klæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20 Molde gjør seg klar for cruisepassasjerer16:02 Mann som ble skutt av politiet, har ikke villet la seg avhøre15:58 Fem millioner ber May avlyse brexit15:53 USAs justisminister forbereder Mueller-notat15:36 – Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong15:01 Dødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika14:57 Østberg vant verdenscupen sammenlagt14:52 Solberg takker redningsmannskapene14:46 Yngstemann Ingebrigtsen stiller i VM i terrengløp i Danmark14:44 Forsvaret: Redningsaksjon helt på kanten av hva helikoptrene kunne klare14:28 Eckhoff ett sekund fra seieren i verdenscupavslutningen i Holmenkollen14:14 Klimafløyen i Sp jubler over seire på landsmøtet14:08 FN i sjokk etter massakre på sivile i Mali13:53 Passasjer: – Fikk Titanic-følelse12:53 Mann skadd i knivstikking i Grenland12:19 20 år siden Bondevik sendte fly til Nato-bombing av Jugoslavia12:17 To kvinnelige journalister tildelt Kim Wall-stipend
Siste nytt
14:34NorgeFlykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22VerdenSovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16KulturNy bunnotering for «Skavlan»14:13SportVil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12VerdenKurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05PolitikkTrump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52PengerNordea hever rentene13:38VerdenHjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16SportBjørgen ble mamma igjen12:55VerdenKripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55SportLagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47NorgeTorskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23MotorRogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12VerdenRussland fryder seg over rapport11:48NorgeProffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44KulturSumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42SportØdegaard sto over landslagets trening11:42NorgePassasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27VerdenRussisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15SportFørste viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13Sport– Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06StemmerHvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51ReiseAmerikansk ektepar: – Det kunne ha blitt en forferdelig tragedie10:22SportFullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57NorgeTo unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35PengerØyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24NorgeFembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14Helse og livsstilNy forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12PengerNasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs08:50SportKristoffersen-advokat: – Skiforbundet står til knærne i misbruk08:45SportKlæbo og Østberg hentet millioner i premiepenger07:52NorgeKvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips07:44Reise– Turistbusser får ikke kjøre i Oslo sentrum07:22SportLøfshus ser fram til familiehelger etter 15 år i verdenscupsirkuset07:05VerdenNetanyahu lover svar på rakettangrep06:37SportNordtveit tror på helt annet kampbilde mot Sverige06:31VerdenFlere juridiske floker venter for Trump06:15NorgeUndersøkelser av Viking Sky begynner mandag06:02Verden20 år siden NATO bombet Serbia06:00SportThingnes Bøs supersesong: har gått inn 4,5 mill. i premiepenger05:50NorgeDette skjer i dag05:35NorgeNorge har tatt imot atomavfall fra andre land05:30NorgeDette skjedde i natt05:00Penger– Næringslivet må ansette folk som har falt utenfor arbeidsmarkedet04:56VerdenArdern kunngjør offentlig gransking av Christchurch-angrep04:38PolitikkOrbán ut mot EU etter utestengelse04:30VerdenFire år med bombekrig – Jemens barn betaler en høy pris04:25NorgeFlere menn tiltalt for grovt ran, voldtekt og frihetsberøvelse04:11VerdenBoeing inviterer til møte om 737 MAX03:28PolitikkMedlemsvekst i Grønn Ungdom etter klimaaksjon03:20PolitikkKuppleder styrer trolig videre i Thailand02:45VerdenBaby døde etter mislykket omskjæring i Italia02:41PengerSjeføkonom: Boligen din blir mindre verdt de neste årene02:21VerdenLapp med New Zealand-referanse funnet etter branntilløp i amerikansk moské01:45PolitikkSp vil ikke love rødgrønt kommunesamarbeid01:40VerdenFlyangrep mot Gazastripen01:02VerdenFlertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58NorgeTo menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17VerdenRussiske soldater og utstyr til Venezuela00:13NorgeNytt vikingskip funnet i Vestfold23:54VerdenRomania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40VerdenKongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35NorgeWaras samboer klager VG inn for PFU21:55Verden– Vil utforske om det er liv på Triton21:52NorgeOmråde i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45VerdenGraham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34NorgeTo skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19PolitikkSp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10NorgeVG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54VerdenMueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50NorgeMars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30VerdenGillibrand: – Trump er en feiging20:26PolitikkRøe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15VerdenGaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00SportNorge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38VerdenOverlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09VerdenIS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31NorgeAustralsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52NorgeVGs gransking offentliggjøres til uka17:27VerdenMali lover å oppløse milits etter massakre17:03Politikk– Astrologi er ingen etterspurt kompetanse16:33NorgeCruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22SportKlæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20NorgeMolde gjør seg klar for cruisepassasjerer16:02NorgeMann som ble skutt av politiet, har ikke villet la seg avhøre15:58VerdenFem millioner ber May avlyse brexit15:53VerdenUSAs justisminister forbereder Mueller-notat15:36Sport– Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong15:01VerdenDødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika14:57SportØstberg vant verdenscupen sammenlagt14:52PolitikkSolberg takker redningsmannskapene14:46SportYngstemann Ingebrigtsen stiller i VM i terrengløp i Danmark14:44NorgeForsvaret: Redningsaksjon helt på kanten av hva helikoptrene kunne klare14:28SportEckhoff ett sekund fra seieren i verdenscupavslutningen i Holmenkollen14:14PolitikkKlimafløyen i Sp jubler over seire på landsmøtet14:08VerdenFN i sjokk etter massakre på sivile i Mali13:53NorgePassasjer: – Fikk Titanic-følelse12:53NorgeMann skadd i knivstikking i Grenland12:19Norge20 år siden Bondevik sendte fly til Nato-bombing av Jugoslavia12:17VerdenTo kvinnelige journalister tildelt Kim Wall-stipend
Populært