Corbyn mener russisk mafia kan ha stått bak nervegiftangrepet

Labour-leder Jeremy Corbyn mener det er feil å skylde på den russiske stat for nervegiftangrepet. Foto: AP / NTB scanpix
Labour-leder Jeremy Corbyn mener det er feil å skylde på den russiske stat for nervegiftangrepet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Labour-leder Jeremy Corbyn mener det kan ha vært «mafialignende grupper» i Russland bak nervegift-angrepet mot eksspion Sergej Skripal og datteren Julia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Man kan ikke utelukke at en tilknytning til russiske mafialignende grupper kan ha gjort det mulig å fotfeste i Storbritannia, skriver Corbyn i en kronikk i fredagens utgave av The Guardian.

– Å skynde seg framover fortere enn politiet får samlet inn bevis, i en opphetet parlamentarisk atmosfære, er verken i vår nasjons sikkerhets eller i vårt rettsvesens interesse, skriver Labour-lederen.

Corbyn advarer om at man ved å anklage den russiske stat som ansvarlig for angrepet, kan bidra til å skape mer konflikt. Han skriver også at han er «ingen støttespiller av Putin-regimet», men at «det ikke betyr at vi bør kaste oss ut i en ny kald krig med eskalerende militærutgifter, stedfortrederkriger rundt omkring i verden og en McCarthy-lignende intoleranse for andre meninger».

Corbyns venstrevridde synspunkter har tidligere blitt møtt med kritikk selv innad i eget parti, noe som har resultert i at Labour-medlemmer i Underhuset har stilt seg på den konservative regjeringens side i stedet.

Fram til fredag morgen hadde 33 Labour-representanter skrevet under på en erklæring i Parlamentet der Russland «utvetydig» får skylden for angrepet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden