Tyrkiske styrker med nye angrep på Afrin

En tyrkisk soldat på en stilling i den kurdiskkontrollerte enklaven Afrin i Nord-Syria. Foto: AP / NTB scanpix
En tyrkisk soldat på en stilling i den kurdiskkontrollerte enklaven Afrin i Nord-Syria. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 18 sivile er drept i nye tyrkiske artilleriangrep mot den kurdiskkontrollerte byen Afrin i Nord-Syria, melder eksilgruppa SOHR.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkiske styrker gikk natt til fredag og fredag morgen til nye angrep mot byen.

– Siden midnatt har 18 sivile, deriblant fem barn, blitt drept i tyrkisk artilleriild mot byen Afrin, opplyser den London-baserte eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) fredag.

En talsmann for den kurdiske YPG-militsen bekrefter opplysningen og sier byen har blitt utsatt for heftig bombardement i morgentimene. Ifølge talsmannen forsøker de tyrkiske soldatene å ta seg inn i byen nordfra, men de møter sterk motstand fra de kurdiske styrkene.

Tyrkiske styrker beleirer Afrin etter at de klarte å omringe byen onsdag denne uken. Beleiringen er en del av den tyrkiske offensiven mot de kurdiskkontrollerte områdene i Nord-Syria. Tyrkia ønsker å drive ut de USA-støttede kurdiske YPG- og YPJ-militsene fra Afrin-enklaven og byen med samme navn.

Mens de tyrkiske styrkene får støtte fra syrisk-arabiske opprørsgrupper, har syriske regimestyrker stilt seg på kurdernes side i konflikten.

Kampene har ført til at tusenvis av sivile har flyktet fra sine hjem.