Minst 10.000 har flyktet fra Øst-Ghouta

Statlig TV i Syria viser bilder av hundrevis av sivile som strømmer ut av Hamouria i Øst-Ghouta. Bildet viser sivile som flyktet tidligere i mars. Foto: AP / NTB scanpix
Statlig TV i Syria viser bilder av hundrevis av sivile som strømmer ut av Hamouria i Øst-Ghouta. Bildet viser sivile som flyktet tidligere i mars. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge statlig TV i Syria har minst 10.000 sivile torsdag flyktet fra Øst-Ghouta, den opprørskontrollerte enklaven nær Damaskus i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at så mange som 12.000 kan ha flyktet i løpet av torsdagen. Dette skal være det største antall sivile som flykter fra Øst-Ghouta siden regimets angrep på enklaven ble trappet opp for rundt tre uker siden. Torsdag er det sju år siden opprøret mot president Bashar al-Assad startet.

Ifølge regimevennlige TV-kanaler er de sivile blitt reddet ut gjennom «trygge korridorer» satt opp av regjeringsstyrker.

TV-bildene viser menn, kvinner og barn som går ut av byen Hamouria, og mot områder kontrollert av regjeringsstyrkene. De flyktet både til fots, i biler og i motorsykler.

Menn som ble intervjuet av statlig fjernsyn, hyllet president Bashar al-Assad, og sa opprørsgruppene ydmyket dem og at de mot sin vilje ble holdt i Øst-Ghouta.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flukten av sivile regnes som en stor seier for den syriske regjeringen.

Torsdag opplyste russiske myndigheter, som støtter Assads kamp mot opprørerne i Øst-Ghouta, at de utvider den såkalte humanitære pausen i kampene i enklaven med to dager, for å la sivile komme seg i sikkerhet.

I en felles aksjon mellom Syrisk Røde Halvmåne, Den internasjonale Røde Kors-Komiteen (ICRC) og FN, lyktes torsdag en kolonne med 25 lastebiler og 340 tonn mat å kjøre inn i Øst-Ghouta.

Aktuelt: Russland utvider humanitær pause med to dager i Øst-Ghouta