Putin taus om giftangrep under valgkampinnspurt på Krim-halvøya

Russlands president Vladimir Putin var på konsert i Sevastopol på Krim-halvøya onsdag kveld. Foto: Aleksandr Zemljanitsjenko / AP / NTB scanpix
Russlands president Vladimir Putin var på konsert i Sevastopol på Krim-halvøya onsdag kveld. Foto: Aleksandr Zemljanitsjenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Vladimir Putin brukte onsdag innspurten i valgkampen til et besøk på Krim. Krisen med Storbritannia og giftangrepet nevnte han ikke med et ord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet hyllet Putin Krim-halvøyas innbyggere for å han vist verden «ekte demokrati» under den omstridte folkeavstemningen i 2014.

Da sa et flertall av befolkningen ja til at den ukrainske Krim-halvøya skulle annekteres av Russland.

– Som følge av deres avgjørelse ble det gjenopprettet historisk rettferdighet, sa Putin under et valgkampmøte i byen Sevastopol, der den russiske svartehavsflåten er basert.

Russiske soldater rykket inn på Krim-halvøya etter at Ukrainas russiskvennlige president Viktor Janukovitsj ble avsatt i forbindelse med massedemonstrasjoner i 2014.

Ifølge politiet hadde 40.000 mennesker møtt fram for å lytte til Putin, men en korrespondent for nyhetsbyrået AFP mener at tallet var nærmere 20.000.

Turen er trolig Putins siste før presidentvalget førstkommende søndag.

Det regnes som sikkert at Putin vil vinne valget, spørsmålet er hvor stor seieren kommer til å bli.

SE VIDEO: Her snakker Putin om å forgifte fiender

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden