Meny

FN-sjefen vil ha grundig gransking av nervegiftangrepet

FNs generalsekretær António Guterres. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

FNs generalsekretær António Guterres kaller nervegiftangrepet i Storbritannia for uakseptabelt og tar til orde for en grundig granskning.

– Bruk av nervegift som våpen er under alle omstendigheter uakseptabelt, og dersom det er brukt av en stat, er det et alvorlig brudd på folkeretten, sier en talsmann for FNs generalsekretær António Guterres.

FNs sikkerhetsråd har på oppfordring fra Storbritannia innkalt til krisemøte for å drøfte nervegiftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter i Salisbury for halvannen uke siden. Tilstanden til begge var onsdag fortsatt kritisk.

– Generalsekretæren kan ikke ta stilling til hvem som er ansvarlig, men han fordømmer på det sterkeste all bruk av nervegift og kjemiske våpen, og han håper hendelsen blir grundig etterforsket, sier talsmannen.

Storbritannias statsminister Theresa May sa tirsdag at det er stor sannsynlighet for at Russland står bak angrepet, noe russiske myndigheter avviser.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært