Her skyter politimannen den tiltalte i rettssalen

Sterke bilder: Tiltalte angriper vitnet med en penn, men blir selv drept.

Et ferskt opptak fra amerikansk rettssal ble frigitt etter press fra media.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dramatisk video fra en amerikansk rettssal i Utah, viser en politimann løsne fire skudd mot den tiltalte, som var i retten for deltakelse i organisert kriminalitet. Den tiltalte reiste seg rolig, grep en penn og løp truende mot et vitne som forklarte seg.

Den tiltalte døde senere av skadene.

Det oppsiktsvekkende opptaket er fra 2014, men ble nylig sluppet etter press fra en mediekoalisjon med blant annet AP. De argumenterte med at opptaket er et viktig bidrag i debatten om politiets våpenbruk.

Se også: Politimann skyter tenåring med strømpistol

Retten har nå uttalt at våpenet ble brukt riktig, og slapp så videoen mandag.

– Etter å ha nøye vurdert opptaket hadde retten lite vanskeligheter med å avgjøre at politimannens bruk av makt for å øyeblikkelig stanse angrepet var rimelig etter omstendighetene, forteller distriktsdommer John Dowdell til AP.

Det er forsvareren Bob Skyes sterkt uenig i. Han mener det var liten grunn til skyte mot en tiltalt som bare var bevæpnet med en penn med rundt ti trente politifolk i nærheten, og tror politimannen fikk panikk.

Les også: Trolig et oppgjør i et kriminelt miljø

Se også: Amerikansk politi skjøt kvinne som ringte etter hjelp

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden