Tyrkiske styrker omringer Afrin

Arkivfoto fra slutten av januar som viser tyrkiske styrker idet soldatene hadde skaffet seg kontroll over Bursayah-høyden, en strategisk viktig bakketopp som skiller den kurdiske Afrin-enklaven fra den tyrkiskkontrollerte byen Azaz. Foto: DHA / AP / NTB scanpix
Arkivfoto fra slutten av januar som viser tyrkiske styrker idet soldatene hadde skaffet seg kontroll over Bursayah-høyden, en strategisk viktig bakketopp som skiller den kurdiske Afrin-enklaven fra den tyrkiskkontrollerte byen Azaz. Foto: DHA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyrkiske styrker og deres allierte syriske opprørere omringer nå den kurdiskkontrollerte byen Afrin i Nord-Syria, opplyser den tyrkiske hæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beleiringen av Afrin, som er den største byen i enklaven ved samme navn, startet mandag, heter det i en kort uttalelse fra den tyrkiske hæren tirsdag.

Tyrkiske styrker med støtte fra allierte syriske opprørere har tatt kontroll over «viktige områder» av byen, heter det også i uttalelsen som er viderebrakt av tyrkiske statlige medier, uten at det er oppgitt flere opplysninger.

Mandag flyktet 2.000 sivile fra Afrin, ifølge den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Også fredag varslet tyrkiske myndigheter at byen Afrin er beleiret.

– Med Guds hjelp kan vi gå inn i byen når som helst, sa president Recep Tayyip Erdogan.

– Operasjonen vår i Afrin vil fortsette til vi har tømt denne sumpen for terrorister, la han til.

Den tyrkiske offensiven ble innledet 20. januar og var rettet mot den kurdisk-syriske YPG-militsen i Afrin. Tyrkia ser på YPG-militsen som PKK-geriljaens syriske avlegger og har satt begge gruppene på landets liste over terrororganisasjoner.

Aktuelt:

Erdogan etterlyser NATOs støtte til Syria-operasjon

Erdogan hevder byen Afrin står for fall

Redd Barna: Verden har sviktet barna i Syria

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden