Personer med minoritetsbakgrunn rammet av brevbomber i Austin i Texas

Politiet etterforsker et av åstedene etter at to brevbomber eksploderte i Austin i Texas mandag. Foto: AP / NTB scanpix
Politiet etterforsker et av åstedene etter at to brevbomber eksploderte i Austin i Texas mandag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Austin i Texas mener det er en sammenheng mellom tre brevbomber, hvorav to førte til at personer ble drept. Alle ofrene hadde minoritetsbakgrunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To av brevbombene gikk av mandag. Den første tok livet av en 17 år gammel gutt og såret en 40 år gammel kvinne, begge var svarte.

Idet politiet holdt en pressekonferanse for å orientere om hendelsen, skjedde det en ny eksplosjon. En 75 år gammel kvinne med latinamerikansk bakgrunn ble såret. Hun er brakt til sykehus med muligens livstruende skader.

Myndighetene i den amerikanske byen mistenker nå at begge angrepene er knyttet til et annet brevbombeangrep den 2. mars. Da ble en 39 år gammel svart mann drept.

Myndighetene ber nå alle som får mistenkelige pakker, om å ringe til politiet.

Rundt 400.000 personer besøker i disse dager Austin i forbindelse med musikk- og teknologifestivalen South by Southwest. For fire år siden kjørte en mann en bil gjennom en sperring og inn i en gruppe festivaldeltakere. Fire personer ble drept og mange flere såret. Etter dette ble sikkerhetstiltakene skjerpet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre eksplosjonene har skjedd i ulike deler av Austin og langt fra festivalområdet. I minst to av tilfellene har pakkene blitt levert i løpet av natten foran inngangsdørene til ofrenes boliger.

Politiet vet ennå ikke hva som er motivet bak angrepene, men ettersom alle ofrene har minoritetsbakgrunn, kan det være at dette er grunnen til at de ble angrepet, opplyser politisjef Brian Manley.