Meny

Ni fotturister omkom i skogbrann sør i India

Minst ni fotturister er omkommet under en skogbrann i delstaten Tamil Nadu sør i India. Ytterligere 30 er brakt til sykehus.

Brannen brøt ut i Theni-distriktet, da to grupper med fotturister, i all hovedsak kvinner, var på vei tilbake fra en utflukt. Arrangementet var ledd i markeringen av den internasjonale kvinnedagen 8. mars.

På vei tilbake ble gruppene søndag omringet av flammer som spredde seg raskt i det tørre skoglandskapet. En større redningsoperasjon ble satt i verk, blant annet ble det brukt helikoptre fra forsvaret.

Blande de 39 som var sperret inne av flammer, døde fem kvinner og fire menn. Ytterligere 30 ble reddet ut fra mindre utsatte områder. Ofrene er mellom 25 og 35 år, enten studenter eller offentlige ansatte i delstatshovedstaden Chennai.

Populært