Florida skjerper våpenlovene

Florida skjerper våpenlovene og hever blant annet aldersgrensen for kjøp av rifler og automatgevær. Foto: AP / NTB scanpix
Florida skjerper våpenlovene og hever blant annet aldersgrensen for kjøp av rifler og automatgevær. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Floridas guvernør Rick Scott har undertegnet en ny våpenlov, som blant annet hever aldersgrensen for kjøp av rifler og automatgevær fra 18 til 21 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Loven utvider også den tre dager lange ventetiden for å få utlevert våpen man kjøper til også å gjelde rifler og automatgevær, og den forbyr såkalte bump stocks som gjør det mulig å bygge om halvautomatiske våpen til helautomatiske.

Loven gir også lærere og andre skoleansatte anledning til å bære våpen, og den har kommet i stand etter at en utvist elev 14. februar skjøt og drepte 17 personer på en videregående skole i Parkland i Florida.

Scott, som er republikaner, ønsket i likhet med mange demokrater å skjerpe våpenlovene ytterligere, og han er heller ingen tilhenger av å væpne lærere, noe delstatsforsamlingen i Florida stemte for.

Den nye loven markerer likevel at Scott bryter med National Rifle Association (NRA), den mektige våpenlobbyen i USA.

Les også: Væpnet mann har tatt gisler på pleiehjem i USA

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden