Over 100 døde etter jordskjelvet i Papua Ny-Guinea

Folk på Papua Ny-Guinea forsøker å rydde en vei som ble ødelagt av et jordskred som ble utløst av jordskjelvet forrige helg. Ødelagte veier hindrer nødhjelp i å komme fram til folk som er rammet av skjelvet. Foto: AP / NTB scanpix
Folk på Papua Ny-Guinea forsøker å rydde en vei som ble ødelagt av et jordskred som ble utløst av jordskjelvet forrige helg. Ødelagte veier hindrer nødhjelp i å komme fram til folk som er rammet av skjelvet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Over 100 mennesker er døde etter det kraftige jordskjelvet i Papua Ny-Guinea, ifølge landets myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det offisielle tallet på døde var lenge 31, men er oppjustert. Flere tusen er skadd og dødstallet vil trolig fortsette å stige.

– Jordskjelvet har allerede krevd mer enn 100 menneskeliv, mens mange flere er savnet, sier statsminister Peter O'Neill.

Han tror at det vil ta mange år før infrastrukturen i landets sørlige fjellregion blir reparert.

Ifølge Den internasjonale Røde Kors-komiteen har 150.000 mennesker behov for nødhjelp, og mange er fortsatt savnet og ligger trolig begravd under jordmassene.

Redningsarbeidet og arbeidet med å få fram nødhjelpsforsyninger går sakte. Mange av de hardest rammede områdene ligger svært utilgjengelig til fordi veiene er ødelagt av jordskred som har blitt utløst av skjelvene. Titusenvis av mennesker mangler mat, rent drikkevann og medisiner.

Det kraftige jordskjelvet med en styrke på 7,5 rammet landet søndag for en uke siden. Siden har det vært mange kraftige etterskjelv.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden