Fire mistenkte ekstremister avslørt i tysk statsforvaltning

Tysk etterretning har avslørt ytterligere fire offentlig ansatte personer som er mistenkt for å tilhøre den høyreekstreme gruppen Reichsbürger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen av dem jobber i skoleverket, opplyste myndighetene i delstaten Hessen fredag.

En av dem er en kvinne som kun har hatt midlertidig ansettelse, og som ikke lenger jobber for delstaten. En annen er en tjenesteperson som kulturdepartementet allerede har åpnet disiplinærsak mot. To andre arbeider i forvaltningen til lokale myndigheter. Tidligere er det også avslørt høyreekstremister innen politiet.

Reichsbürger anerkjenner ikke dagens tyske stat og regjering, men mener at Tyskland bør bestå av de landområdene som før første verdenskrig utgjorde Det tyske keiserriket.

Bevegelsen er knyttet til flere nynazistiske grupperinger.

Det anslås at Reichsbürger har om lag 1.000 medlemmer i Hessen, ifølge delstatens innenriksdepartement. Halvparten av dem er over 50 år, og en firedel er kvinner. Nesten 18 prosent har åpent stått fram som høyreekstremister.

Mens 84 av medlemmene har våpentillatelse, er det kun 42 som faktisk er innehavere av våpen, ifølge myndighetene. Delstaten har innledet 36 saker med sikte på å konfiskere våpnene.

Aktuelt:

SPD bemanner sine ministerposter med både nytt og gammelt

Tyskland åpner for å oppheve strenge reiseråd for Tyrkia

– Islamisme er ikke annet enn nazisme i sin verste form

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden