Nødhjelpskolonne framme i Øst-Ghouta

Bildet er fra mandag da nødhjelp ble fraktet inn i Øst-Ghouta. Mandagens oppdrag ble imidlertid avbrutt av krigshandlinger. Fredag ble resten av forsyningene fraktet inn. Foto: AP / NTB scanpix
Bildet er fra mandag da nødhjelp ble fraktet inn i Øst-Ghouta. Mandagens oppdrag ble imidlertid avbrutt av krigshandlinger. Fredag ble resten av forsyningene fraktet inn. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En nødhjelpskolonne har kjørt inn i den krigsherjede enklaven Øst-Ghouta utenfor Syrias hovedstad Damaskus med matforsyninger, opplyser Røde Kors.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De har kommet inn, sier Ingy Sedky, talskvinne for Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) fredag formiddag.

Kolonnen består av 13 lastebiler, som har med seg 2.400 pakker med mat.

Leveransen skulle ha blitt gjennomført mandag, men ble avbrutt av krigshandlinger. Et nytt forsøk måtte avlyses torsdag. Da forklarte Sedky at situasjonen på bakken gjorde det umulig å gjennomføre planen.

FNs talsperson for FNs nødhjelpskontor OCHA, Linda Tom, sa årsaken til torsdagens utsettelse var at syriske myndigheter ikke ga tillatelse til å kjøre inn til byen Douma, som har rundt 70.000 innbyggere. Det er den viktigste byen i den delen av Øst-Ghouta som fortsatt er kontrollert av opprørere.

De om lag 400.000 innbyggerne i Øst-Ghouta lever under stadig mer desperate forhold, og FNs generalsekretær António Guterres har beskrevet situasjonen som et helvete på jord.

Minst 900 sivile skal være drept siden regjeringsstyrkene og deres allierte innledet offensiven mot Øst-Ghouta 18. februar. Rundt 200 av de drepte skal være barn.

FNs sikkerhetsråd vedtok 24. februar en resolusjon med krav om våpenhvile i Syria, men kampene har fortsatt.

Onsdag meldte Syrian Observatory for Human Rights at syriske regjeringsstyrker og militser alliert med president Bashar al-Assad, har tatt kontroll over om lag halvparten av området.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden