Meny

Forsvarer i ubåtdrapssaken: – Han er allerede dømt i folkedomstolen

Drapstiltalte Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark ankom Københavns byrett torsdag morgen. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Peter Madsen står fast på sin forklaring om at journalisten Kim Walls dødsfall om bord på hans ubåt Nautilus var en ulykke.

– Det har vært så mye omtale i pressen, og han er nok allerede dømt i folkedomstolen. Men det er heldigvis ikke der saken skal vurderes.

Det sa Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark til dansk TV 2 før rettssaken starter torsdag.

Han nekter straffskyld for drap, men erkjenner usømmelig omgang med lik og brudd på sjøfartsloven.

– Han vet ikke hva hun døde av, men fastholder at det var en ulykke, sier hun.

Les også: Rettssaken mot drapstiltalte Peter Madsen starter

Levninger funnet i sjøen

10. august i fjor ble den Kim Wall med Madsen på en kveldstur i ubåten for å lage en reportasje. Levningene av Wall ble senere funnet i sjøen.

Engmark sier i intervjuet at hun har tro på at hennes klient vil få en rettferdig rettssak, på tross av den intensive medieomtalen saken har fått.

Ved hjelp fra andre ubåt-entusiaster fikk han bygget den 18 meter lange og 40 tonn tunge ubåten UC3 Nautilus, som ble sjøsatt i 2008.

Les også: Madsens elskerinne: – Jeg ville vært det perfekte offer

Se video: Aktor om Madsen-rettssaken:

Vunnet flere priser

Den svenske journalisten arbeidet for en rekke medier, blant annet Wired Magazine. Hun har vunnet en rekke priser i hjemlandet for sitt arbeid.

Aktor Jakob Buch-Jepsen ga kun noen korte kommentarer til mediene idet han ankom København Byret, der rettssaken mot Madsen startet torsdag klokka 9.30.

– Jeg kommer i dag til å presentere bevisene i saken og jeg håper vi kommer i gang med avhøret av Madsen, sier Buch-Jepsen.

Les også: Tidligere etterforskningsleder: – Peter Madsen nøt drapet


Populært