Meny

Røde Kors: Nødhjelpskolonne til Øst-Ghouta utsatt

Kun noen av Øst-Ghoutas innbyggere fikk mandag etterlengtet nødhjelp. Nye angrep tvang lastebilene til å forlate enklaven før hel lasten var losset. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
FN skulle torsdag ha gjort et nytt forsøk på å sende nødhjelp inn til opprørskontrollerte Øst-Ghouta, men planen er utsatt, ifølge Røde Kors.

– Dagens kolonne er utsatt som følge av utviklingen på bakken. Det er ikke mulig for oss å gjennomføre operasjonen under slike forhold, sier Ingy Sedky, talskvinne for Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC).

Også mandag måtte FN avbryte leveransen av nødhjelp til Øst-Ghouta, da som følge av angrep mot området lastebilene befant seg i. 46 lastebiler med mat, medisiner og annet utstyr kjørte inn i den beleirede enklaven, men etter ni timer måtte lastebilene forlate området. Det er uklart hvor mye av lasten de rakk å dele ut.

Situasjonen blir stadig mer desperat for de om lag 400.000 innbyggerne i Øst-Ghouta. Den er av FNs generalsekretær António Guterres blitt beskrevet som et helvete på jord. FN hadde torsdag håpet å levere nødhjelp til 70.000 mennesker i Douma, som er den viktigste byen i den delen av enklaven som fortsatt er kontrollert av opprørere.

Rundt 850 sivile skal være drept siden regjeringsstyrkene og deres allierte innledet offensiven mot Øst-Ghouta 18. februar. Rundt 200 av de drepte skal være barn.

FNs sikkerhetsråd vedtok 24. februar en resolusjon med krav om våpenhvile i Syria, men kampene har fortsatt.

Onsdag meldte Syrian Observatory for Human Rights at syriske regjeringsstyrker og militser som er alliert med president Bashar al-Assad, har tatt kontroll over om lag halvparten av området.

Populært