Meny

Røykende orangutang får dyrevernere til å rase

Video fra omstridt dyrepark i Indonesia vekker avsky.

Dyreaktivisten Marison Guciano filmet øyeblikket en mann kastet en tent sigarett inn til en av orangutangene i Bandung Zoo i Indonesia. Orangutangen tok raskt sigaretten og «røykte den».

Guciano mener det er dyreparken som må stå ansvarlig, selv om det var en gjest som kastet røyken, siden de ifølge ham har for dårlig overvåkning og opplæring av gjestene i hva som er lov og ikke i dyreparken.

Les også:  Verdens verste dyrehage stengt

Skandaleombrust dyrepark

Dette er den siste kritikken som rammer den privateide dyreparken. Tidligere har de fått massiv kritikk etter avsløringer om syke og utsultede dyr. Senest i 2016 ble dyreparken midlertidig stengt etter at en sumatrisk elefant i parken døde og det ble funnet store blåmerker på den.

Nå har nærmere én million bidratt i en underskriftskampanje for å få dyreparken stengt for godt. Ifølge AP har parken på TripAdvisor fått kritikk for både skitne fasiliteter i tillegg til at kunder sier de er triste og sinte over å se tilstanden på dyrene.

Les også: Indonesia: Orangutang drept med minst 130 skudd

Beklager

En talsmann for dyreparken beklager at orangutang-episoden fant sted og sier at hendelsen er meldt videre til politiet.

Standarden på indonesiske dyreparker er generelt dårlig og Guciano mener myndighetene må ta sin del av skylden da de ikke har lovfestet gode nok dyrerettigheter.

Se også:  Dyrepassere sjokkerte over dramatisk angrep i dyrehage

Reise
Populært