Rohingya-flyktninger trampes i hjel av elefanter

Over 700.000 rohingya-flyktninger fra Myanmar lever i overfylte leire i Bangladesh, der det også lever ville elefanter. De har til nå trampet i hjel ti flyktninger. Foto: AP / NTB scanpix
Over 700.000 rohingya-flyktninger fra Myanmar lever i overfylte leire i Bangladesh, der det også lever ville elefanter. De har til nå trampet i hjel ti flyktninger. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti rohingya-flyktninger er de siste månedene trampet i hjel av elefanter i Bangladesh, ifølge UNHCR. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 700.000 rohingyaer har siden august flyktet fra regjeringshærens herjinger i Myanmar og slått seg ned i Bangladesh.

Flyktningene lever i dag under svært vanskelige forhold i overfylte leire i Cox's Bazar-området, blant dem Kutupalong som i dag er verdens største flyktningleir.

I dette områder befinner det seg også rundt 40 elefanter, og de har til nå trampet i hjel ti flyktninger, følge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

– Kutupalong-området har lenge vært et viktig habitat for asiatiske elefanter. Det befinner seg rundt 40 elefanter i området, og de beveger seg mellom Bangladesh og Myanmar på leting etter mat, opplyser UNHCR.

– Når ville elefanter forsøker å passere gjennom leiren, kommer de nødvendigvis i kontakt med mennesker. Det er da faren oppstår, heter det videre.

– Ti flyktninger er tragisk nok drept av redde elefanter i leirene. Andre mennesker er skadd og har mistet de få eiendelene de hadde, konstaterer UNHCR.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs høykommissær for flyktninger har nå innledet et samarbeid med International Union for Conservation of Nature (IUCN), som lenge har bistått mennesker som lever tett innpå ville elefanter i Bangladesh.

Sammen skal de nå kurse flyktningene i hvordan de skal oppføre seg når elefanter nærmer seg, og hvordan de skal skremme dyrene fra å brase rett gjennom flyktningleirene.