Meny

Saudi-Arabia forsvarer krigføringen i Jemen

Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir hever landet fører en «rettferdig» krig mot Houthi-opprørerne i Jemen. Foto: Sven Hoppe/ DPA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saudi-Arabias utenriksminister hevder landet fører en «rettferdig» krig i Jemen.

– De kritiserer oss for en krig som vi ikke ville ha, som ble tvunget på oss, sier utenriksminister Adel al-Jubeir til BBC.

– De kritiserer oss for en krig som er rettferdig krig og som har støtte i internasjonal lov, fortsatte han.

Uttalelsen kommer i forbindelse med at kronprins Mohammad bin Salmans besøker Storbritannia, der han blant annet skal møte statsminister Theresa May.

Aktivister i Stop the War-kampanjen skal holde en demonstrasjon utenfor Downing Street onsdag ettermiddag, i protest mot det de kaller Saudi-Arabias «brutale og ulovlige bombing» i Jemen, samt britenes støtte til krigføringen.

Britiske Redd Barna skal også holde protester og blant annet plassere en statue av et barn i legemsstørrelse i nærheten av det britiske parlamentet. De søker «å rette oppmerksomhet mot volden som delvis holdes i gang av britiske bomber».

Amnesty International og Human Rights Watch anklager Saudi-Arabia for mulige krigsforbrytelser i Jemen, og det samme har FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein gjort.

10.000 mennesker er ifølge FN drept siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-opprørerne våren 2015, og tusenvis av liv har også gått tapt som følge av blokaden som er innført mot landet.

Ifølge FN er 3 millioner mennesker drevet på flukt som følge av krigen, og 22 millioner mennesker er nå avhengige av matvarehjelp utenfra. Mange av dem lever på randen av hungersnød.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært