39 omkom da russisk transportfly styrtet i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

39 personer omkom da et russisk transportfly styrtet rett før landing i Syria, opplyser det russiske forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flystyrten skjedde 500 meter fra rullebanen på den russiske militærbasen Hmeimim helt vest i Syria, da flyet var i ferd med å lande.

Ifølge russiske myndigheter var det 33 passasjerer og et mannskap på seks om bord i flyet, som var av typen Antonov-26, et tomotors propellfly som ble utviklet på slutten av 1960-tallet. Alle de omkomne var forsvarsansatte.

– Alle om bord omkom, opplyser forsvarsdepartementet i Moskva til nyhetsbyrået TASS.

Flyet skal ikke ha blitt beskutt under innflygingen og årsaken til ulykken antas å være teknisk svikt, heter det videre.

Den russiske flyhavarikommisjonen skal granske ulykken, i et forsøk på å fastslå hvorfor flyet styrtet, melder nyhetsbyrået Interfax.

Russland har mistet ni militære fly i Syria siden landet gikk inn i krigen på president Bashar al-Assads side for to og et halvt år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krigen i Syria hadde ifølge russiske myndigheter kostet 45 russiske soldater livet fram til tirsdagens flystyrt. Ettersom alle som omkom i flystyrten var forsvarsansatte, er tallet nå steget til 84.

Langt flere russere antas å være drept i Syria de siste årene, ettersom leiesoldater og andre som er innleid av russiske myndigheter ikke er med i oversikten.