Meny

Italia-kjenner tror på høyreregjering

Nasjonalisten Matteo Salvini og hans parti Ligaen har «Italienere først» som slagord. Ligaen fikk flere stemmer enn Silvio Berlusconis parti i søndagens valg. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Ingen av de politiske blokkene ser ut til å ha sanket nok stemmer til å danne regjering i Italia, men Silvio Berlusconis allianse ligger best an.

Den politiske situasjonen er uavklart etter søndagens valg, men en høyreregjering regnes som det mest sannsynlige utfallet, påpeker Anders Bergman, ekspert på italiensk politikk.

Han viser til at Berlusconis Forza Italia, Matteo Salvinis Ligaen og ytre høyrepartiet Italias brødre har snakket om regjeringssamarbeid flere ganger i valgkampen.

– Det interessante er at Ligaen har blitt det største partiet i koalisjonen, og det kommer da til å kunne stille store krav til Berlusconis parti med hensyn til ministerposter, sier Bergman.

Dersom partiene i alliansen får regjeringsmakt, spår Bergman lavere skatter og en langt strengere migrasjonspolitikk.

– Man kommer til å utvise en masse mennesker som har kommet til Italia, sier Bergman, som er svensk forfatter og ekspert på politisk ekstremisme i Italia.

– At det er ytre høyre i Italia som har gått fram, er veldig urovekkende, sier Bergman.

(©NTB)

Populært